dimarts, 7 d’octubre del 2008

VELOCITAT PER A LES AUTOCARAVANES


LES AUTOCARAVANES PODRAN ANAR A 120 KM/H A PARTIR DEL 2009






La Direcció General de Trànsit (DGT) modificarà el Reglament General de Vehicles per tal d´adaptar la mobilitat de les autocaravanes, que actualment estan obligades a circular com a màxim a 100 km/h per les autopistes de l´estat.


És previst que la modificació entri en vigor al llarg del 2009 i establirà els límits de velocitat sota criteris de pes i no pel tipus de vehicle, com passa actualment, de manera que qualsevol autocaravana de fins a 3.500 kg podrà circular a 120 km/h com la resta de vehicles. La mesura respon a una de les tradicionals demandes del sector del caravàning i suposa equiparar-se a la reglamentació vigent a Europa.
La modificació ha estat consensuada per la DGT, els ministeris de Foment i Medi Ambient, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i l´Associació Espanyola del Comerç del Caravàning (ASEICAR), que durant més d´un any han estat treballant per millorar la mobilitat de les autocaravanes al país. Un dels principals resultats ha estat precisament la redacció de la Instrucció 08/V-74 que modifica els límits de velocitat establerts per a les autocaravanes, qüestió que fins ara no s´havia abordat mai específicament i que començava a ser imprescindible modificar per ordenar un sector cada vegada més nombrós.
«La majoria de les autocaravanes són de menys de 3.500 kg i moltes són gairebé com turismes monovolums o petites furgonetes, de manera que per les seves característiques és molt difícil mantenir les velocitats vigents», destaca el president del ASEICAR, José Manuel Jurado. Això, unit al fet que molts estrangers es trobaven que en arribar a Espanya podien ser multats per conduir a 120 km/h, velocitat que els era permesa a la resta de països europeus com França, Itàlia i Alemanya, provocava que des del sector hi hagués moltes queixes.
Jurado destaca que aquesta modificació és «molt positiva» per al sector, però sobretot «és coherent» perquè suposa equiparar-se als límits de velocitat per a les autocaravanes establerts a la resta d´Europa. Així, la nova instrucció estableix que els límits de la velocitat segueixin en tots els casos criteris de pes i mides, independentment del tipus o modalitat de vehicles que es tracti.
Amb la modificació, qualsevol autocaravana de fins a 3.500 kg podrà circular als límits de velocitat genèrics dels turismes, és a dir, a 120 km/h per les autopistes i a 100 km/h per les carreteres, en comptes de tenir els límits a 100 i 90 km/h, respectivament. A partir d´aquest pes, els límits s´establiran igual que en la resta de vehicles superiors com els camions.
La nova normativa estableix també que qualsevol autocaravana podrà fer maniobres de parada i estacionament, que no d´acampada, en les mateixes condicions i limitacions que qualsevol altre vehicle en les vies urbanes. És a dir, que cap ajuntament no podrà prohibir l´aparcament d´aquests vehicles al seu municipi, independentment de l´activitat que hi hagi al seu interior.

Extret de regio7.cat. Dimarts, 30 de setembre de 2008

1 comentari:

Anònim ha dit...

el que estava buscant, gracies